10 martie 2009

Poarta-ma mami

In articolul "Ce este attachment parenting " am enumerat cele 7 unelte ale attachment-ului sau altfel zis B-urile bebelusilor.
Am sa le repet inca o data :
1. Legatura dupa nastere ( Birth bonding)
2. Alaptarea ( Breastfeeding)
3. A purta copilul ( Babywearing)
4. Patul de famile ( Bedding close to baby )
5. Credeti in valuarea verbala a plansului bebelasului( Belief in the language value of your baby's cry)
6. Feritiva de formatori de bebelusi "Baby Trainers"(Beware of baby trainers)
7. Echilibru (Balance)

Astazi vreau sa va vorbesc despre nr. 3 si anume A purta copilul - Beabywearing .

Un bebelus invata multe lucruri in bratele unui ingrijitor. Copii purtati sunt mai putin nelinistiti si petrec mai mult timp in stare treaza linistita, stare in care bebelusi invata cele mai multe lucruri despre mediul inconjurator.
Purtatul provoaca sensibilitatea parintilor. Deoarece bebelusul este asa de aproape de parinti , acestia invata sa il cunoasca mai bine. Apropierea asigura increderea.
Sugarii adopta deobicei o pozitie tipica , mai ales atunci cand dorm sau cand sunt ridicati , isi trag piciorele in sus si isi intind bratele , ca si cand ar dorii sa cuprinda ceva, iar acest lucru sigur are o motivatie.
In antichitate cand roata inca nu a fost inventata, si cand nimeni nu se gandea la carucior, stamosii nostri erau preocupati de gasirea hranei si isi petreceu cel mai mult timp in picioare. Cine nu putea sa mearga era purtat. Sugarii se prindau de mamele lor . Reflexul de a se agata ( a se prinde ) la nou nascuti exista si in prezent.
Acest refelx de prindere, de stanfere cu mainile dispare insa in primele saptamani de viata-este de asemenea, lipsit de sens în cazul în care mama nu are nici o blană.
Refelxul picioarelor insa se pastreaza pana cand copilul va merge pe propriile picioare.
Vor mai trece mii de ani pana cand anatomia copilului se va adapta carucioarelor.

De aceea mamici va sfatuiesc cu mare drag sa nu ezitati sa va purtati copiii . Exista slinguri , wrapuri care va ajuta sa faceti acest lucru . Si nu doar ca exista .. exista si in Romania datorita unei mamic care a avut curaj sa confectioneze singura un wrap si i-a si reusit .
Bucuria ei si a copilului au determinato sa faca si pentru prietenele ei mamici wrapuri si a mai fost un pas , sunt convinsa ca mare ,pana a facut din asta o afacere.
Si datorita ei viitoare mamici va puteti achizitiona un wrap sau un sling si in Romania la preturi accesibile .
Cand era Alex mic nu am avut acesta alternativa , am incercat si eu sa improvizez dar mie nu mi-a iesit. Diana felicitari si iti multumesc din suflet ca fac un lucru minunat pentru viitoare mame si bebelusii lor.

Povestea Dianei o gasiti pe blogul Poarta-ma mami ! iar site-ul mama este Sling.ro

Vi le recomand cu mare caldura si nu uitati purtati-va copilul !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa ne lasati comentarii: