12 aprilie 2011

ATENTIE MAMICI! Mancarea pentru bebelusi contine arsenic si alte substante toxice


Mancarea pentru bebelusi contine cantitati mici de arsenic si alte substante toxice, potrivit cercetatorilor de la Institutul Karolinskca din Stockholm.

Produsele unor firme renumite care sunt consumate de milioane de bebelusi au fost testate si s-a descoperit in componenta lor subtante toxice, scrie dailymail.co.uk. Reprezentantii firmelor Hipp, Nestle si Holle au fost atentionati si li s-a cerut sa faca eforturi pentru a elimina chimicalele din produsele consumate de bebelusi.

"Este alarmant ca aceasta mancare contine cantitati mari de elemente toxice precum arsenicul, cadmiul, plumbul si uraniul care se gasesc in materia prima. Aceste elemente trebuie sa fie reduse la cat mai putin posibil in produsele pentru copii. Concentratia mare de arsenic in produsele bazate pe orez ne ingrijoreaza cel mai mult", au declarat cercetatorii.

In urma cu doi ani, Agentia de Standardizare Britanica (FSA) avertiza ca orezul cu lapte ar trebui eliminat din meniul copiilor pentru ca e contaminat cu arsenic. Informarea oficiala a venit dupa ce doua tipuri de otravuri au fost gasite in orezul cu lapte, inclusiv cea mai daunatoare denumita arsenic anorganic.

Produsul HiPP "Mic Dejun cu Banana si Piersica" are 1,7 miligrame de arsenic, 0,13 de cadmiu si 0,33 de plumb. In fata acestor date, reprezentantii HiPP au anuntat ca arsenicul si cadmiul sunt sub nivelul de la care incep sa afecteze sanatatea.

Substante toxice au fost gasite si in produsele Nestle, insa reprezentantii companiei spun ca " Materia prima este selectata cu grija, pentru a ne asigura ca substantele absorbite de sol sunt cat mai putine posibile".

Sursa : Santate.rol.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa ne lasati comentarii: