15 februarie 2009

Ce este Attachment Parenting

Ce este Attachment Parenting - cele 7 unelte ale Attachment-ului : B-urile Bebelusilor Original
1. Legatura dupa nastere ( Birth bonding)
Felul si modul in care bebelusi si parintii incep relatia , ajuta la dezvolatarea atasamentului.
Zilele si saptamanile dupa nastere constituie o perioada sensibila , in care mama si bebelusul sunt axati pe apropierea reciproca.
O relatie stransa imediat dupa nastere si mai apoi , permite dezvoltarea, naturala si biologica a cererii de atasament comportamental al copilului , intuita biologica si calitatile protectoare ale mamei .
Ambele parti ai acestei perechi biologice dobandesc startul corect, in acelas timp , in care copilul este cel mai nevoias iar mama ce mai potrivita sa il ingrijeasca.

Ce este de facut daca Bonding-ul de inceput a fost impiedicat ?
Cateodata apar complicati medicale care va tin departe de bebelusul dumneavoastra, dar apoi incepe bonding-ul imediat dupa intalnire.
Acum 20 de ani cand a aparut pentru prima data conceputul de bonding in lumea educationala , a dus la dezechilibrare unor oameni.
Conceptul bonding-ului omenesc nu a intentionat niciodata a fi " un timp critic" sau " acum sau niciodata " .
Bonding-ul este o serie de pasi facuti in intreaga viata, in care cresteti impreuna un copilul dumneavoasta. Bondig-ul imediat da un avant relatiei parinte copil.

2. Alaptarea ( Breastfeeding)

Alaptarea e un exercitiu in a citi copilul. Alaptarea va ajuta sa cititi semnalele bebelusului , limbajul trupului , care este primul pas in al cunoaste pe bebelus.
Alaptarea asigura un start bun in viata bebelusului si mamei lui.
Laptele matern contine substante unice care ajuta la dezvoltarea creierului care nu pot fi inlocuite si nici cumparate.
Alaptarea asigura o buna chimie intre mama si copil prin stimularea productiei de prolactina si oxytocina, hormoni care implinesc sentimentele materne.

3. A purta copilul ( Babywearing)
Un bebelus invata multe lucruri in bratele unui ingrijitor. Copii purtati sunt mai putin nelinistiti si petrec mai mult timp in stare treaza linistita, stare in care bebelusi invata cele mai multe lucruri despre mediul inconjurator.
Purtatul provoaca sensibilitatea parintilor. Deoarece bebelusul este asa de aproape de parinti , acestia invata sa il cunoasca mai bine. Apropierea asigura increderea.

4. Patul de famile ( Bedding close to baby )

Acolo unde toti membri familie isi primesc cel mai bun somn de noapte , acolo este locul potrivit pentru familia dumneavoastra individuala .
Patul de familie asigura un contact bonus cu corpul , care ajuta parintii, care in timpul zilei sunt ocupati , sa isi refaca legatura cu copilul noaptea . Deoarece noaptea este un timp care provoaca frica micilor oameni , somnul impreuna minimalizeaza frica de despartire pe timpul noptii si ajuta bebelusul sa invete , ca somnul este o stare in care se intra frumos si in care stationam fara frica.

5. Credeti in valuarea verbala a plansului bebelasului( Belief in the language value of your baby's cry)
Plansul unui bebelus este un semnal , care a fost creat , pentru a asigura bebelusilor supravietuirea si pentru a promova dezvoltarea parintilor.
A reactiona cu sensibilitate la plansul copilului dumneavoastra construieste incredere.
Bebelusii au incredere ca ingrijitorul lor va reactiona la nevoile lui . Parintii invata pas cu pas sa se increada in capacitatile lor , in indeplinirea cerintelor bebelusului lor. Acest lucru mareste nivelule de comunicare parinte copil cu o clasa.
Copii mici plang in scopuri de comunicare nu de manipulare.

6 Feritiva de formatori de bebelusi "Baby Trainers"(Beware of baby trainers)
Attachment Parenting-ul va invata sa fiti critici fata de sfaturi mai ales cele din stilul de educatie extreme si neintelegatoare, care va invata sa urmati un ceas sau un fus orar in loc sa va urmariti copilul .
Cunoasteti multimea: plangi pana nu mai poti sau lasa-l sa planga ca face plamani . Acesti parinti comozi castiga pe termen scurt , dar privind pe termen lung au de pierdut, deci nu este o investitie desteapta.
Aceste stiluri de educatie constranse , creaza o distanta intre dumneavoastra si bebelus si va inpiedica sa deventi un expert pentru bebelusul dumneavoastra.

7. Echilibru (Balance)

In straduinta dumneavoastra de a oferi asa multe bebelusului dumneavoastra, se poate foarte usor intampla, sa neglijati una din nevoile dumneavoastra sau a partenerului dumneavoastra. Veti invata ca gasirea cheii pentru echilibu in viata dumneavoastra de parinti , este in a reactiona corespunzator nevoilor bebelusului dumneavoastra- a sti cand sa spui “da” si cand sa spui “nu” si a avea intelepciunea , de ati spune tie insuti “da” , atunci cand aveti nevoie de ajutor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa ne lasati comentarii: