15 februarie 2009

Mai multe despre Attachment Parenting

AP este un stil de inceput . Se poate sa apara situati medicale sau familiare care nu permit practicarea tuturor B-urilor bebelusului. AP implica in primul rand deschiderea mintii si a inimii pentru nevoile individuale ale bebelusului dumneavoastra si poate veti dezvolta intelepciunea de a lua decizii rapde , in ceea ce priveste binele dumneavoastra si a bebelusul dumneavoastra .


Faceti ceea ce este mai bun din mijloacele care va stau la dispozitie –asta este singurul lucru pe care bebelusul il astepta de la dumneavoastra. Aceste B-uri ale bebelusului ajuta parintii si bebelusul sa gaseasca inceputul corect. Folositile ca sfaturi de inceput , pentru a descoperi stilul dumneavoastra propriu de educatie –unul care indeplineste nevoile individuale ale copilului si familiei dumneavoastra. AP-ul va ajuta sa dezvoltati un stil personal de educare.


Ap este mai degraba o abordare decat un set de reguli . De fapt este stilul pe care parintii il utilizeaza instictiv. Educatia este prea individuala iar bebelusul prea complex pentru a exista doar o modalitate. Cel mai important lucru este a fi atasat –a deveni atasat de bebelus , iar la acest lucru ajuta B-urile bebelusului.

O data atasat pastrati lucrurile care functioneaza si schimbati lucrurile care nu functioneaza . Intr-un final veti dezvolta un stil propriu de educatie , care va arata bebelusului si parintilor ,calea care vi se potriveste- acel cuvant mic care descrie simplu relatia dintre parinti si copil.

AP inseamna educatie prin reactionare. Prin sensibilitatea pentru semnalele bebelusului invatati sa recunoasteti nivelul de nevoi al bebelusului. Pentru ca bebelusul are incredere ca nevoile salevor fi indeplinte iar limbajul lui va fi auzit , se increde in capacitatea lui de a da semnale. Ca rezultat copilul va deveni un mai bun semnalizant iar parnitii devin mai buni cititori de semnale iar intreaga retea de comunicare parinte copil va deveni mai usoara.


AP este o unealta . Uneletele sunt lucruri de care avem nevoie pentru a indeplini o sarcina de lucru. Cu cat sunt mai bune uneletele cu atat mai usora si mai buna este indeplinita treaba. Retineti ca folosim notiunea „unelete“ in loc de „pasi“. La unelte puteti sa alegeti si sa hotarati , care se potriveste cel mai bine relatiei dumneavoastra persoanla parinte copil. Pasii implica , obligativitatea folosirii lor pe rand pentru indeplinirea sarcinii.

Priviti AP-ul ca unealta de conectare , de interactiune cu copilul , care va ajuta pe dumneavoastra si pe copilul dumnevoastra sa pasiti impreuna intr-o relatie. Odata stabilita intreaga relatie parinte copil ( disciplina, asistenta medicala si vechea zicala distractia cu copilul ) devine naturala si placuta. Priviti AP –ul ca unealta de disciplina. Cu cat va cunoasteti mai bine copilul , cu atat increderea copilului in dumneavoastra va fi mai mare si cu atat mai eficienta va fi disciplina. Veti descoperi ca disciplinarea copilului va fi mult mai usoara si copilul dumneavoastra va fi mai usor de disciplinat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu ezitati sa ne lasati comentarii: