6 februarie 2010

Homeopatia si nasterea



Cartea dupa care ma ghidez mai ales atunci cand nu reusesc sa dau de medicul homeopat este Homeopatia pentru toti , Dr Gerard Pacaud , editura Teora .

Aceasta carte este un ghid pentru a va trata singuri tulburarile de care suferiti.
Am reusit sa fac si diferenta intre aceasta carte si indrumarile primite de la medicul nostru homeopat. Diferenta este dilutia remediilor ....fiind o carte de automedicatie dilutile recomandate sunt mult mai mici , decat cele recomandata de medicul nostru , care ne-a consultat, ne cunoaste si stie care este remediul nostru de baza .

Am sa redau capitolul Nastere din cartea mai sus amintita .

Nasterea este un act fiziologic normal, care se desfasoara de cele mai multe ori fara probleme. Remediile homeopatice fac adevarate minuni pentru pregatirea si usurarea travaliului si pentru alungarea temerilor viitoare mame.

Prma recomandare : Incepeti tratamentul din primele zile ala lunii a noua.

Posologie :

Pentru buna derulare a travaliului CAULOPHILLUM 5CH , cate o granula dimineata si seara in ultima luna de graviditate si cate o granula la fiecare sfert de ora dupa debutul travaliului .

Pentru a diminua traumatisumul muscular si pierderea de sange ARNICA 15 CH si CHINA 15CH cate o granula dimineata si seara in ultimele 15 zile de sarcina si in luna urmatoare nasterii.

Pentru a reduce temerile , ACETA RACEMOSA 15 CH , 10 granule o data pe saptamana in luna a noua de sarcina si GELESEMIUM 7CH , cate o granula dimineata si seara in fiecare zi , si cate o granula din ora in ora dupa declansarea travaliului.

Cam aceeasi schema am primito si de la medicul meu homeopat doar ca difera dilutiile ... de exemplu la inceputul travaliului CAULOPHILLUM 30 CH iar la intensificare lui trec la 200CH.
ARNICA si CHINA tot 200 CH .

Am sa va scriu si desper ficare remediu in parte :
CAULOPHILLUM
Origine : Radacinile uscate ale plantei cu acelasi nume
Actiuni dominante : Dureri spasmodice ala uterului si ovarelor, tulburari de menstruatie .
Dureri intermitente ale micilor articulatii
Modalitati de utilizare :
1. Pregatirea pentru nastere
2. Tulburari de ciclu menstrual , cu dureri indeosebi in prima zi si menstruatii cu volum redus.
3. Dureri ale articulatilor mici , atunci cand durerile isi schimba frecvent locul
Domeniul de actiune :
Sfera genital feminina
Articulatiile mici.
Pe scurt : Remediu major in pregatirea pentru nastere

Un articol interesant despre acest remediu gasiti aici: Caulophyllum un remediu homeopatic mic dar inestimabil

ARNICA
Origine : Planta intreaga de arnica , inflorita
Actiuni dominante : dureri si contracturi musculare . Alterari ale vaselor capilare, , cu achimoze. Orice surmenaj cardiovascular.Stare febrila cu lipsa de dinamism
Semne secundare :
Soc psihologic , depresie, disperare dupa o incercare grea ,
sau un surmenaj.
Modalitati de utilizare :
1. Toate traumatismele generale sau localizate : dupa interventii chirurgicale , dupa nasteri , atat pentru mama cat si pentru copil , mici hemoragii, orice soc, cadere sau accident , efort cardiac la sportivi, raguseala la cantareti , sau vorbitori , dupa o munca extenuanta , dupa mers indelungat.
2. Febra in cadrul unui tablou infectios grav , indiferent de cauza.
3. Depresiile anxioase cu oboseala intensa si teama de moarte

Pe scurt : Remediu de urgenta . Toate traumatismele fizice . Sistemul cardiovascular . Depresiile in urma unui soc psihologic. Febra mare insotita de agitatie.


CHINA

Este cel dintai remediu pe care Hahnemann l-a experimentat asupra lui insusi , pentru a pune bazele homeopatiei

Origine : scoarta arborelui de chinina.
Actiun dominante:
Scaderea fortelor fizice si psihice similara cu cea care apare in cazul febrelor prelungite sau al pierderilor de lichid din corp ( hemoragie, transpiratii, diaree, varsaturi, supuratii, lactatie prelungita ) Hipotensiune cu vertij, dureri de cap, epuizare cardiaca .
Modalitati de utilizare
1. Hemoragii si diaree
2. Convalescenta dupa stari febrile si dupa hemoragii
Domeniu de actiune
Stare generala . Sistem vascular. Echilibru hidric .


Materialele prezentate au in exclusivitate scop informativ si educativ. Acestea nu pot inlocui consultul direct al unui medic.

7 comentarii:

  1. Buna, tocmai cautam pe Internet remedii homeopate pentru o nastere usoara - am intrat in saptamana 38 - si am vazut ca vorbesti despre "medicul vostru homeopat". Sunteti in Bucuresti? Si daca da, poti sa imi recomanzi medicul vostru? Tot cautam un medic bun si nu am gasit nici unul in Bucuresti pana acum. Multumesc mult! Adresa mea de e-mail este alina.kasprovschi@yahoo.co.uk

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu suntem din Bucuresti , suntem in Timisoara .In Bucuresti nu stiu sa iti recomand nici un medic homeopat. Eu intre timp am nascut si pe mine mau ajutat foarte mult remediile descriese mai sus . Iti doresc nastere usoara si daca mai ai intrebari iti raspund cu mare drag

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna!
    In apropierea localitatii unde locuiesc,nu se pot gasi medicamente homeopatice.Nu stiti cumva de un magazin on-line de unde se pot comanda?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Hermina. Sunt din Timisoara si te rog daca poti sa-mi spui la ce medic homeopat ai fost? Astept raspunsul tau. Multumesc.Ramona

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu nici un magazin online care sa vanda homeopate. Imi pare rau.Nici nu ar fi rentabil,tinind cont de numarul de zile necesar trimiterii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ramona -- eu merg la d-na doctor Cucuiet Daniela in cadrul cabinetului Dr. Lugho , Str. LIDIA 78, Telefon 0256484094.
    O recomand cu mare caldura

    RăspundețiȘtergere
  7. informatii excelente despre remediile homeopate

    RăspundețiȘtergere

Nu ezitati sa ne lasati comentarii: