19 februarie 2009

Surse bibliografice - Aletha Solter

Va recomand cu mare caludra , cartile autoarei Aletha Solter , pe care le gasiti in librariile online

Bebelusul meu intelege tot- Aletha Solter , editura Cosmos


Cartea marcheaza un progres remarcabil in ceea ce priveste intelegerea nevoilor bebelusilor din momentul conceptiei pana la varsta de 2 ani si 6 luni. Tradusa in mai multe limbi, ea a contribuit la declansarea unei adevarate revolutii mondiale in domeniul cresterii copiilor. Citind aceasta carte, veti invata sa stabiliti o legatura solida cu bebelusul dvs., sa reactionati corespunzator la plansul acestuia, sa faceti din bebelusul dvs. un copil mai inteligent si sa gasiti alternative la pedepse.

Copiii nostri frumosi si sanatosi Aletha Solter , editura Cosmos


Cartea, tradusa pana acum in mai multe limbi, continua aceeasi abordare descrisa in Bebebelusul meu intelege tot, fiind un ghid revolutionar pentru parintii copiilor cu varste de la 2 la 8 ani. Veti invata de aici cum sa-l ajutati pe copilul dvs. sa devina intelegator, competent, nonviolent si la adapost de droguri, mentinand in acelasi timp o relatie de respect reciproc cu el.

Am sa revin cu mai multe recomandari de carti , scrise de diferiti autori, traduse in limba romana.

5 comentarii:

  1. as vrea sa stiu daca aceasta carte se gaseste si in librarii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gamalia .. eu am vazut cartiile si la Diverta , dar nu tot timpul le aveau si doar cate unu sau doua exemplare.
    Bebelusul meu intelege tot , de la Diverta am cumparat-o , Copiii nostri frumosi si santosi am comandat-o de pe internet.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Bebelusul meu inteleg tot" a fost cartea care mi-a confirmat ca ceea ce simt si fac este bine . Cartea care mi-a aratat ca un copil nu plange niciodata fara motiv, ca plansul este o necesitate ca oricare alta, ca bebelusii nu ne manipuleaza doar ca au nevoi, si multe altele. Este o carte care o recomand tuturor proaspetelor mamici.

    Este bine chiar sa o cititi pe perioada sarcinii, sa fiti informate. Ajuta mult in a intelege plansul bebelusilor, si nu doar plansul ci si comportamentul lor .
    In Romania foarte des este intalnita expresia : lasa-l sa planga ca face plamani ,plange ca e rasfatat ... daca il iei in brate asa o sa se invete & co .
    De multe ori o mama simte altfel , simte ca trebuie sa isi aline puiutul , simte ca trebuie sa il ia in brate, sa ii ofere siguranta ... dar indemnata de ideiile preconcepute , de persoane in varsta cu asa zisa " experienta " in a educa copii ( ca doar am crescut 3 copii si 5 nepoti) instinctele materne, sau mai bine zis sentimentele mamei sunt infranate.
    Recunosc deschis ca pe perioada sarcinii daca ma intreba cineva ziceam :daca e schimbat , spalat , hranit si plange eu o sa il las sa planga . Sa doarma cu mine in pat ?... nu exista , de aia i-am cumparat patut sa doarma acolo.
    Ei dupa ce am nascut am simtit cu totul altfel. Recunosc ca am facut multe greseli si sincer imi pare rau ca nu mi-am urmat intotdeauna instinctele si ca am mai ascultat si de altii ( experimentati :) )
    Ceea ce simteam isi dadea cap in cap cu sfaturile primite si cartile citite pana atunci. Si imi pare rau ...si regret ca abaia m-ai taziu, mult mai tarziu mi-au fost deschisi ochii ....si am cititi si am avut confirmarea ca sentimentele mele sunt ok , ca trebuie sa actionez asa cum simt si sa nu ma simt vinovata ca fac asta , adica am inceput sa actionez simplu si natural si sa simt corectitudinea reactiei mele. Pe acesta cale vreau sa iti multumesc Gazzella , ai contibuit foarte mult la a-mi deschide ochii. Mi-ai aratat ca exista si alta cale.
    Este minunat ca avem la dispozititie aceste carti traduse in limba romana . Materiale in alte limbi exista berechet, dar nu toate mamicile le au la indemana. Am sa continui sa recoamand si alte carti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite peste cine dau eu sarind din blog in blog!
    E surpriza zilei poate (sper) si pentru tine. Ne stim prin sora mea si nu ne-am vazut de mult. Uite ca parenting ne aduce iar mai aproape. Ma inscriu in lista de bloggeri interesati de jurnalul tau, poti sa-mi lasi o adresa de mail sa mai vb? Daca esti curioasa cine sunt?!!! Pupici. Ma duc sa caut poze pe blog cu puiul tau!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceska777 bine ai venit ! Bine ne-ai regasit !
    Nu a fost greu sa imi dau seama cine esti :)
    Felicitari pentru bebe Ducu , sa creasca mare , sa fie santos si sa va umple viata de bucurii.
    Poze cu puiul meu sunt pe celalat blog http://puiutulmeu.blogspot.com/ iar adresa mea de mail este hermineungureanau at yahoo . com
    Te pup.
    Hermine

    RăspundețiȘtergere

Nu ezitati sa ne lasati comentarii: