13 februarie 2009

Cine, ce , de ce ?

Cine?
Mami Hermine(29 ani), tati Marius(29 ani), de pui Alexandru Ionut nascut la 15 Octombrie 2006 , 4050 g , 52cm, scor Apgar 9

Ce ?

Ne dorim sa va povestim despre un alt stil de educatie, care in Romania este mai putin intalnit , mai putin cunoscut , mai putin aplicat. Acest stil de educatie se bazeaza foarte mult pe atasamentul dintre parinti si copil,prin comunicare, prin raspunderea prompta la nevoile copilului atunci cand acesta le semnalizeaza.(mai multe o sa redau in alte posturi) Acest stil de educatie se numeste Attachment Parenting.
Sunt parinti care si in Romania aplica acest stil de educatie cu mare succes.
Mai dorim sa vorbim despre ingrijirea sugarului , alimentatia sugarului si a copilului mic , despre metode alternative de invatamant, si multe altele.

De ce ?
Deoarece consideram ca este benefic in primul rand pentru copii cat si pentru parinti aceste stil de educatie. Ganditi-va la relatia pe care o aveti cu proprii parinti si analizati ce fel de relatie doriti sa aveti cu copilul dumneavoastra. Nu neg faptul, ca exista situatii fericite in care realtia cu parintii este una deosebita. Trebuie insa sa recunastem ca nu intotdeauna lucrurile sunt roz, chiar daca ne dorim acest lucru, ca de multe ori am vrea sa putem sa comunicam altfel cu parintii nostri, sa putem fi deschisi , sa putem fi prieteni si ca in adancul sufletului ne dorim sa schimbam unelel lucruri.
Daca doriti sa creati o relatie buna cu copilul dumnevoastra nu ezistati sa cititi posturile care vor urma, nu ezitati sa comentati , sa va exprimati parerea, sa venit cu argumente pro si contra.

Ar fi multe de spus aici la intrebarea de ce ? dar pe parcurs ce vom umple paginile acestui blog vom da exemple persoanale prin care vom motiva de ce am ales si de ce credem in beneficile acestui stil de educatie.
Vream sa mai precizam ca nu dorim sa convingem pe nimeni sa faca la fel ca noi, vrem doar sa va aratam ca exista si alte moduri de educatie, de relationare.

4 comentarii:

  1. Imi place blogul tau, felicitari pt fetita, baiatul meu e nascut in dec. 2006.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu- ma bucur ca iti place blogul nostru , puiutul meu este tot un baietel , si este nascut in oct 2006. Sa it traiasca baietelul , sa fi sanatos si voios.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca te-am descoperit, Hermine! Te rog, daca poti, sa-mi spui mai multe despre puiutul tau nevaccinat: cum il feresti de boli, daca are vreun vaccin, e bolnavicios, daca cunosti alte mame cu puiuti nevacc. Eu sunt o mamica cu un pui de 3 luni, vacc la 2 luni cu Infanrix hexa, dar nu mai doresc sa-l vacc, insa nu sunt f hotarata, n-am suport. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Constanta , bine ai venit! Puiutul meu cel mic ( 1an si 8 luni ) este nevaccinat. A facut doar primul vaccin in maternitate cel pentru hepatita. S-a nascut cu hidronefroza, a fost operat la 2 luni jumate si are contraindicata vaccinarea. Nu este deoloc un copil bolnavicios. Este un copil vesel si voios , ii rand ochii in cap. Imunitatea incerc sa i-o cresc cu hrana sanatoasa, cu vitamina C, dar inafara de muci nu a avut nici o complicatie pana acum. Am avut infectie urinara , dar aia e legata de problema cu care s-a nascut. Folosim doar tratament homeopat. Baietelul meu cel mare 5 ani , a fost vaccinat ... si am tras cu el cu bronsite , laringite, pneumonie etc ... pe toate le pun pe seama vaccinarii. Pe blog gasesti multe articole despre vaccinare , citestele si ia o hotarare, ca e pro sau contra vaccinare, in cunostiinta de cauza.

    RăspundețiȘtergere

Nu ezitati sa ne lasati comentarii: